Θεατρομάθεια 16 χρόνια μεγαλώνουμε παιδιά με το θέατρό μας

27.9.16 0 Comments A+ a-

Ποιοτικές, παιδαγωγικές και πρωτότυπες παραστάσεις 


Σκηνή Συμμετοχικού Θεάτρου
(για παιδιά 2,5-6 ετών)



💧 "To νεράκι καθαρίζω τη ζωή παντού χαρίζω". Στο τρυφερό παραμύθι Περιβαλλοντικής Αγωγής κάποιος βρόμισε το ρυάκι των Νεραϊδών, αλλά κι ο Κάστορας έπαθε μεγάλη συμφορά. Με πονηριά ο ποντικός του έκλεψε το νερό απ’ το φράγμα του. Οι ήρωές χρειάζονται τη βοήθεια των παιδιών για να επανέλθει η τάξη στο νεραϊδοδάσος. Τα παιδιά με τη συμμετοχή επί σκηνής, μαθαίνουν για την προστασία και τη σπουδαιότητά του νερού, τον κύκλο του και τις τρεις καταστάσεις της ύλης.
🐭  "Τι χτυπάς και κλαις, ποντικάκι πες τις θες". Το ποντικάκι που δεν μπορεί να διαχειριστεί το θυμό του, με τη βοήθεια των παιδιών και το μαγικό κουτί των συναισθημάτων που του έδωσε η μαμά του, θα ανακαλύψει τρόπους για να μαλακώνει το θυμό, αλλά και τι είναι η χαρά, ο φόβος και η στεναχώρια, αλλά και τον «ευτυχισμένο πρίγκιπα» από το φημισμένο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ για να αναγνωρίσουμε όλοι την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και της φιλίας.

🌈 Οι παραστάσεις μας μπορούν να παρουσιαστούν στο χώρο του σχολείου σας και στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)



Σκηνή Νεανικού Παιδικού Θεάτρου
(για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου)

🕊 «Ο Καραγκιόζης κι η Ειρήνη ενάντια στον πόλεμο» με τον Κώστα Βουτσά. Σύγχρονη διασκευή της Ειρήνης που διατηρεί τα Αριστοφανικά στοιχεία της (αμεσότητα, ποικιλία χαρακτήρων, ποίηση) αλλά ταυτόχρονα προσεγγίζει το παιδικό και νεανικό κοινό μέσα από τον αναγνωρίσιμο τύπο του ‪Καραγκιόζη‬, που θα είναι ο κεντρικός ήρωας του έργου. Η παράσταση αναπτύσσει γόνιμο προβληματισμό για τον πόλεμο και τη βία ενώ θέλουμε παράλληλα τα παιδιά να αγαπήσουν τον Αριστοφάνη γιατί έτσι θα τους έχουμε προσφέρει στήριγμα και αξίες για να ατενίζουν με αισιοδοξία τη ζωή.
Παρουσιάζουμε την παράσταση στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)

Δείτε και την επίσημη ιστοσελίδα μας: www.theatromathia.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία στα τηλέφωνα: ☎ 2109025025, ☎ 2109023339




  • Οι παραστάσεις μας συνδέονται με αρκετές ενότητες των καινοτόμων δράσεων 
  • Οι παραστάσεις συνοδεύονται από Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού  
  • Τα έργα είναι υψηλής παιδαγωγικής και λογοτεχνικής αξίας 
  • Για τα έργα δημιουργούνται πρωτότυπες μουσικές από καταξιωμένους καλλιτέχνες και τα κοστούμια και σκηνικά δημιουργούνται με γνώμονα την υψηλή αισθητική και καλλιτεχνική αξία.  
  • Η συμμετοχή των παιδιών είναι ουσιαστική και επί σκηνής κι όχι προσχηματική