Συμμετοχικό Θέατρο: Με νεράκι καθαρό στήνω της ζωής χορό

5.9.07 0 Comments A+ a-

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή μας στη σκηνή Συμμετοχικού Θεάτρου της Θεατρομάθειας.
Στο οικολογικό παραμύθι μας, κάποιος βρόμησε το ρυάκι των Νεραϊδών του Νερού. Μα κι ο Κάστορας έπαθε μεγάλη συμφορά. Με πονηριά ο ποντικός του ’κλεψε το νερό απ’ το φράγμα του. Τώρα τι θα γίνει; Ποιος θα βοηθήσει να επανέλθει η τάξη στο Νεραϊδοδάσος; Και ποιος θα το πει στην Πριγκίπισσα Κρυσταλένια; Μα φυσικά οι ήρωές μας μαζί με τα παιδιά.

Οι ήρωες του έργου
Η Νεράιδα Δροσούλα. Τεμπελιάζει στα δέντρα τακτικά, αλλά είναι η πρώτη που τρέχει να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της.
Η Νεράιδα Νερένια. Ζωηρή τσαχπίνα, αλλά και λίγο παραπονιάρα. Θα τρέξει να φωνάξει την Νεράιδα Κρυσταλένια για βοήθεια
Η Νεράιδα Διαφανούλα. Παιχνιδιάρα και πειραχτήρι, είναι διάφανη όπως το νερό που γίνεται ατμός μα έχει αγάπη και θέλει με όλες τις τις δυνάμεις να καθαρίσει το ρυάκι. Για λίγο θα τη δούμε αλλά οι συμβουλές τις θα τρέχουν σαν σταγόνες σε όλο το έργο.
Ο Κάστορας, ο μάστορας, πονεμένη η ιστορία του. Πιάστηκε κορόιδο από τον πονηρό ποντικό ο οποίος του πήρε όλο το νερό από το φράγμα του για να αρδέψει τα χωραφάκια του. Πού θα βρει τώρα νερό για την οικογένειά του;
Η Πριγκίπισσα των Νεραϊδών Κρυσταλένια η πιο όμορφη σταγόνα απ’ όλες και η πιο σοφή θα δώσει τη λύση .
Το Φοινικόπτερο, το υδρόβιο πουλάκι που θέλει κι αυτό να συνεισφέρει στον αγώνα των υπολοίπων για την ισορροπία της φύσης και να μεταφέρει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Παιδαγωγικοί στόχοι του έργου
Μέσα από τη συμμετοχή τους, τα παιδιά κατανοούν τη σπουδαιότητα για τη διαφύλαξη του νερού, του κύριου στοιχείου ζωής στη φύση. Μαθαίνουν για την προστασία του και την καταπολέμηση της μόλυνσης, αλλά επίσης μαθαίνουν ότι ένας μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει αυτό που μπορούν όλοι μαζί με τη συνεργασία τους.