Συμμετοχικό Θέατρο 2019-2020

3.9.19 0 Comments A+ a-


Θέατρο στο σχολείο
(Για παιδιά 2,5-7 ετών)
18 χρόνια τώρα δημιουργούμε παραστάσεις θεάτρου με φαντασία, πρωτοτυπία και συμμετοχή των παιδιών, εκεί που το θέατρο αρχίζει, στις τρυφερές ηλικίες που είναι σύμφυτες με το παιχνίδι και τη χαρά.

Μια σταλιά ουράνιο τόξοτο δασάκι για να σώσω

Θέμα: Περιβάλλον/πυρκαγιές/χρώματα
Φωτιά ξέσπασε στο δάσος και τα ζωάκια με τη βοήθεια των παιδιών θα φέρουν πίσω τη βροχή για να το βοηθήσουν να αναγεννηθεί. Το κύριο θέμα της παράστασης είναι η προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, αλλά θα μάθουμε και τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου, για να φτιάξουμε με αυτά ένα περιδέραιο για τη μαμά της βροχής, την Ουρανογαλαζούλα. Χιούμορ, παιχνίδι, περιπέτεια, είναι τα συστατικά της παράστασης που θα μας δείξει ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε και τα δυσκολότερα πράγματα.
> Περισσότερα στη σελίδα της παράστασης: www.theatromathia.gr/pl_rainbow.html

Σκυλοπατούσες στο διάστημα

Θέμα: Διάστημα/ σχήματα
Με τη βοήθεια των παιδιών η σκυλίτσα Έλικα θα φτιάξει το διαστημόπλοιό τους και με το παιχνίδι, το χορό, την κίνηση θα εξερευνήσουμε απλές επιστημονικές έννοιες, ώστε το ταξίδι μας στο διάστημα να ολοκληρωθεί. Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, ως αστροναύτες, αστέρια, πλανήτες, εξωγήινοι, είναι καθοριστική για την επιτυχία του διαστημικού αυτού ταξιδιού.
> Περισσότερα στη σελίδα της παράστασης: www.theatromathia.gr/pl_skylopatouses.html

Θέατρο στον Πολυχώρο Άγκυρα
(Σόλωνος 124, Κέντρο Αθήνας)

Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου

Θέμα: Ευτυχία
Η κυρία Φωτεινή κάθε μέρα ξυπνάει χαρούμενη και δείχνει ευτυχισμένη. Οι τρεις γειτόνισσές της, που τίποτα δεν τους λείπει αλλά ποτέ δεν είναι χαρούμενες, απορούν και αναρωτιούνται τι είναι αυτό που κάνει την κυρία Φωτεινή να είναι τόσο χαρούμενη. Κι έτσι αποφασίζουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις κινήσεις της για να μάθουν το μυστικό της. Αυτή όμως η απόφασή τους, τις οδηγεί σε αστείες και ξεκαρδιστικές γκάφες. Μια τρελή τρελή ιστορία, γραμμένη με χιούμορ και ανατροπές για την ανακάλυψη του μυστικού της αληθινής ευτυχίας. (Παραγωγή: Εκδόσεις Άγκυρα)
> Περισσότερα στη σελίδα της παράστασης: www.theatromathia.gr/pl_karpouzi.html