Με ένα βιβλίο για εισιτήριο...

25.1.05 0 Comments A+ a-

Κάθε Σάββατο, 12.30 μ.μ. ~ Άγκυρα-Πολυχώρος



Το πρόγραμμα δραματοποιήσεων με το γενικό τίτλο: «Με ένα βιβλίο για εισιτήριο...» πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Εκδόσεων Άγκυρα και του Ινστιτούτου Παιδαγωγικού Θεάτρου "Θεατρομάθεια" και αποτελεί μια πρόταση στην παιδική ψυχαγωγία που δένει το βιβλίο με το θέατρο. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού και μετά την ενθουσιώδη υποδοχή, από μικρούς και μεγάλους, της δραματοποίησης του πρώτου παραμυθιού «Το δώρο της παπλωματούς» του Τζεφ Μπριμπό, η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της στα μέσα Φεβρουαρίου και δίνει αμέσως τη θέση της στο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας».
Οι μικροί θεατρόφιλοι και οι γονείς τους ας σπεύσουν στις τελευταίες παραστάσεις του παραμυθιού Το Δώρο της Παπλωματούς, που δραματοποιήθηκε από το γνωστό συγγραφέα Τάκη Χρυσούλη που έχει κάνει και τη σκηνοθεσία, κάθε Σάββατο στις 12.30 μ.μ. στην Άγκυρα - Πολυχώρος (Σόλωνος 124, Αθήνα). Οι ηθοποιοί Μελίνα Παπανέστωρος, Αλίκη Κατσαβού και Γιώργος Γάτσιος αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού υπό τους ήχους της μουσικής της Αναστασίας Παπαδημητρίου.
Το βραβευμένο, σύγχρονο παραμύθι «Το δώρο της Παπλωματούς» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μιλά για τη χαρά της προσφοράς. Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για το βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει όλους αυτούς τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

* Ο εγωιστής γίγαντας του Όσκαρ Γουάιλντ
(από τα μέσα Φεβρουαρίου, ίδια μέρα και ώρα)

Ο εγωιστής γίγαντας θέλει να χαίρεται μόνος του τον πανέμορφο κήπο του. Τη μέρα που επιστρέφει στο κάστρο του -ύστερα από πολύχρονο ταξίδι- διώχνει οργισμένος τα παιδιά που βρίσκει να παίζουν σε αυτόν. Από κείνη τη στιγμή, όμως ο χειμώνας παγώνει όλα τα δέντρα και τα λουλούδια. Τίποτα πια δεν τολμά να ανθίσει και η άνοιξη δείχνει να έχει ξεχάσει τον κήπο του εγωιστή γίγαντα μέχρι τη μέρα που εκείνος δέχεται το αναπάντεχο φιλί ενός μικρού αγοριού. Τότε όλα αλλάζουν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αλλάζει η καρδιά του γίγαντα. Ένα πανέμορφο παραμύθι που μας δείχνει ότι όλα τα καλά του κόσμου δεν αξίζουν τίποτα όταν η καρδιά μας είναι άδεια και παγωμένη.
Η δραματοποίηση είναι του Τάκη Χρυσούλη, η σκηνοθεσία της Μελίνα Παπανέστωρος, η μουσική της Αναστασίας Παπαδημητρίου και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Κατσαβού, Γιάννης Συλλιγνάκης και Γιώργος Γάτσιος.