5 Λόγοι που το θέατρο είναι απαραίτητο

9.1.18 0 Comments A+ a-


  1. Η Ανθρώπινη ψυχή. Το θέατρο μπορεί να μιλήσει κατευθείαν στις ψυχές των ανθρώπων γεφυρώνοντας σύνορα, κουλτούρες και διαφορές και να μεταφέρει σκέψεις και αισθήματα, βοηθά να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τις αξίες μας, τις συμπεριφορές μας και δυναμώνει τις σχέσεις των ανθρώπων. 
  2. Το Ανθρώπινο Σώμα. Το θέατρο είναι εδώ για να μας θυμίζει ότι το σώμα μας είναι ζωντανό, συνδέεται με το μυαλό και συμμετέχει σε κάθε ανθρώπινη πράξη, δείχνοντας την ομορφιά ή την ασχήμια του, τη δύναμή ή την αδυναμία του. 
  3. Αποδοχή. Το θέατρο μπορεί να μας βοηθήσει να αποδεχθούμε τους άλλους, γιατί μας βοηθάει να κατανοήσουμε τις διαφορετικές κουλτούρες. Μας βοηθάει επίσης να κατανοήσουμε την «αντίθετη» πλευρά, το διαφορετικό, το ξένο, γιατί αναπτύσσει την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε τον πόνο και τον μόχθο των άλλων ανθρώπων, όποιες κι αν είναι οι απόψεις τους. 
  4. Κοινωνική Αλλαγή. Το θέατρο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Δείχνει τα προβλήματα που η κοινωνία αντιμετωπίζει και εξετάζει τις πιθανές λύσεις τους. Αναγκάζει επίσης τους ανθρώπους να έρθουν κοντά, σε μια δημόσια συνάθροιση, πράγμα που ισχυροποιεί την αίσθηση της ενότητας με το σύνολο και της δύναμης αυτής της ενότητας, της αναγκαίας για κάθε κοινωνική αλλαγή. 
  5. Αυτοβελτίωση. Το θέατρο είναι σπουδαίο μέσο μάθησης και μάλιστα ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Στο θέατρο μαθαίνεις για τους ανθρώπους, για νέες ιδέες, για την ιστορία σχεδόν για τα πάντα. Από τη γέννησή του το θέατρο επίσης εμπνέει τους ανθρώπους να ζήσουν ουσιαστικές, γεμάτες νόημα ζωές, γιατί δείχνει με τρόπο δυνατό και ξεκάθαρο το ταξίδι της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη.